Persoanele cu deficiențe de auz și tipice vor putea comunica mai ușor. A fost lansată recent o platformă online interactivă de către două asociații.

Această platformă cuprinde o bază de date video de limbaj al semnelor și este prima platformă de acest fel din România.

“Prima bază de date video de limbaj al semnelor din România, care va funcționa ca un dicționar video de cuvinte și expresii menite să ajute rapid la construirea de fraze conversaționale. Platforma va grupa cele mai importante 1.200 de cuvinte și, pentru fiecare cuvânt, se va înregistra un scurt video care va reprezenta traducerea acestuia în limba semnelor”, scriu organizatorii.

Această platformă este pesemne.ro.

Conform comunicatului de presă “la nivel mondial, doar aproximativ 5% dintre persoanele cu deficit de auz cunosc limba semnelor, fapt care formează o barieră între ei și ceilalți oameni, și care, totodată, îngreunează integrarea lor în societate”.

„Știm cu toții cât de dificil poate fi când ne dorim să comunicăm cu cineva, însă intervine bariera lingvistică. Platforma #Pesemne.ro ne ajută să diminuăm această barieră a comunicării dintre persoanele tipice și cele cu deficiențe de auz. Ne bucurăm că am reușit, alături de Asociația 321 Sport, să construim acest proiect special în România, deschis pentru oricine își dorește să învețe limba semnelor sau să înțeleagă mai bine lumea persoanelor cu probleme de auz”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine, se arată în comunicatul de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *